Naprakész

építőipari megoldások

Hírek

Vissza a cikkekhez

Megújuló energiaforrások a mezőgazdaságban

ENERGIAFORRÁSOK A MEZŐGAZDASÁGBAN

A megújuló energiaforrások egyre nagyobb teret hódítanak a mezőgazdaság területén is, melynek kivitelezését a rendszerint elérhető állami és uniós támogatások is segítik. A hagyományos termelés mellett az innovatív megoldások is egyre inkább megjelennek, mely nem kizárólag a technológiát érinti, hanem nyitottságot is tanúsít a zöld beruházások tekintetében is.

A HungaroSun Bt. teljes körű szolgáltatást biztosít az ágazatot érintő napelemes rendszerek kivitelezése során, egészen a tervezési fázistól a beruházás megvalósításán át a hosszútávú üzemeletetésig bezárólag. Ezek közül kiemelve csak néhányat a teljesség igénye nélkül:

  • világítási rendszerek elektromos megtáplálása
  • üvegházak komplex energiaellátása
  • állattartó telepek berendezéseinek működtetése
  • hűtőházak energiaellátása
  • öntözőrendszerek szivattyúinak üzemeltetése
  • kiszolgáló épületek energiaellátása
  • klimatizálás

NAPELEMES KISERŐMŰ KIVITELEZÉSE

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete nem csak a piacon forgalomba kerülő friss zöldségek megtermeléséről, hanem azok hűtőházakban történő eltárolásáról is gondoskodik!

A 2020 tavaszán átadott napelemes kiserőmű közel 3500 m2 tetőfelületen helyezkedik el, ahol megközelítőleg 2000 db napelem tábla került felszerelésre. Ezzel jelentős mértékben csökken a hűtőházak és egyéb épületek energia fogyasztása, így költséghatékonyabb termelés és raktározás valósulhat meg. A telepített rendszer által megtermelt energia közvetlen felhasználásra kerül az üzem területén.

A Délalföldi Kertészek Szövetkezete frissen megjelent kiadványát az alábbi képre kattintva tekinthető  meg:

1504

Vissza a cikkekhez
Széchenyi 2020