Naprakész

építőipari megoldások

Hírek

Vissza a cikkekhez

Megújuló energia a mezőgazdaságban

A kecskeméti Four Points Sheraton Hotelben december 8-án került sor a FruitVeB évzáró és évértékelő rendezvényére, amelyen csaknem 200 látogató és 18 kiállító vett részt.

A konferenciát Dr. Apáti Ferenc, a FruitVeB elnöke nyitotta meg, aki bevezető beszédében a közelmúltban, életének 83. évében elhunyt Dr. Lux Róbert, a FruitVeB korábbi főtitkárának tevékenységét méltatta, és akire a hallgatóság egy perces néma főhajtással emlékezett.

1905

 

A délelőtti blokkban Nagypéter Sándor a TÉSZ-ek jelenlegi és jövőbeni helyzetéről, Kiss Gábor (Bio-Fungi Kft.) a gombaágazat, Gubacsi Zoltán a zöldséghajtatás, Takács Ferenc a gyümölcstermesztés, Varga István a szántóföldi zöldségtermesztés, Sebesta Péter pedig a feldolgozóipar idei tapasztalatairól és jövőképéről számolt be. A délelőtti szekciót Farkas Sándort, az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára zárta le, aki a hazai mezőgazdaság előtt álló kihívásokról és az öntözésfejlesztés, a modernizáció fontosságáról beszélt.

Az ebédszünetet követően Juhász Anikó, az Agrárminisztérium agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkára ismertette a kertészeti szektort érintő, a KAP Stratégiai Tervben elfogadott fontosabb változásokat. Nagypéter Sándor a DélKerTÉSZ perspektívájából számolt be az Operatív Programok beruházásairól, míg Tresó István a bankok nézőpontjából beszélt a támogatott projektek finanszírozhatóságáról. A kora délutáni szekciót kerekasztal beszélgetés zárta le.

Az utolsó, késő délutáni blokk témája az energia volt. Jablonkai László, a HungaroSun Bt. ügyvezetője a napelemes beruházásokkal kapcsolatos tudnivalókat ismertette, Szita Gábor pedig a geotermikus energia kertészeti ágazatban történő hasznosításának jövőjéről beszélt.

1904

A szekciót lezáró kerekasztalon részt vett még Bittsánszky Márton, az AM Bor és Kertészeti Főosztályának osztályvezetője, Urbán Dezső Dél-Alföldi Komplex Fejlesztésért felelős kormánybiztosi tanácsadó, valamint Bakó Dániel és Nagygál János ügyvezető igazgatók.

1906

A rendezvény kötetlen beszélgetéssel, kulturált szakembertalálkozóval zárult.

Forrás és további fotók: fruitveb.hu

Fotók: Ruip Gergő

Napelemes kiserőrmű referencia munkáinkat itt tekintheti meg.

Vissza a cikkekhez
Széchenyi 2020